beton

Beton is een geweldig product met vele toepassingen. Het werd vroeger vaak gebruikt om goedkope wegen mee aan te leggen of om funderingen mee te maken bijvoorbeeld. Dit is omdat beton vooral over grotere oppervlakken goedkoop. Ook in fabrieken vind je het materiaal vaak terug als vloer. Daarom associëren mensen het ook met industrieel. Hoe pas je dit precies toe in je huis en tuin?

1. Betonvloer

Tegenwoordig zie je best vaak betonvloeren. Deze kunnen worden gestort met woonbeton of beton ciré. Dat laatste is gepolijst beton dat ook voor ongeveer alle andere toepassingen wordt gebruikt. Dit omvat meubels, badkamers, muren en trappen. Een betonnen vloer is voor mensen die voor een strak, stoer, industrieel en/of minimalistisch interieur gaan. 

2. Meubels en aanrechten

Zoals je net (waarschijnlijk) al hebt gelezen is beton ook te gebruiken voor (badkamer)meubels en aanrechten (dat zijn eigenlijk ook een soort meubels). Ook buiten kun je bijvoorbeeld een mooie betonnen bank zetten. 

3. Wanden

Voor wanden wordt vaak verf met een betonlook gebruikt, omdat dit gemakkelijk aan te brengen is. Als de muur nog gestuct moet worden, is het gemakkelijk als je meteen stuc gebruikt met een betonuitstraling, zodat je later niet meer hoeft te verven. 

4. Trappen

Er kan een massieve trap naar een verhoging worden gemaakt. Voor een verdieping zou dat zonde van de ruimte zijn. Verder kan de gehele trap uit beton bestaan of alleen de treden.

5. Buiten

Voor buiten zijn er ook veel mogelijkheden. Je kunt hier denken aan terrassen en paden, maar ook beelden en meubels. Terrassen en paden kunnen van gestort beton, uitgewassen beton of betontegels worden gemaakt. Uitgewassen beton is gestort beton, dat met een hogedrukspuit wordt bewerkt, waardoor er een steentjesstructuur tevoorschijn komt.

Voor meer foto’s en informatie over beton voor huis en tuin, kunt u op https://betondecor.be/ kijken.