plant ontspanning

Hoewel veel mensen van mening zijn dat ze goed kunnen werken in een stressvolle omgeving, werken anderen het liefst op een ontspannen en rustige plek. Het is misschien geen optie om van baan te wisselen als je van nature een stress positie bekleed. Maar je kunt je werkruimte nog steeds optimaliseren door middel van goede projectinrichting. Door er een ontspannen plek van te maken waar je je tijd kunt doorbrengen terwijl je werkt. Op deze manier verlaag je je stressniveaus en verbeterd je productiviteit. We hebben www.woutmonseurs.nl om 5 tips gevraagd die je op weg zullen helpen!

Weg met de rommel

Al die stapels papier bezaaid over je bureau laten je er niet alleen ongeorganiseerd uitzien, maar ook gestresst en misschien zelfs overweldigd. Ze hoeven niet per se de prullenbak in. Maar ze moeten worden gesorteerd en georganiseerd in mappen. Zodat je de mappen kunt opbergen in je bureau of archiefkast buiten het zicht. De enige papieren die op je bureau  mogen liggen zijn papieren die direct gerelateerd zijn aan je actuele taak. Veel mensen merken een gigantische verbetering van hun productiviteit zodra alle rommel weg is. 

Investeer in een comfortabele bureaustoel

Als je aan je bureau wordt geketend, wil je comfortabel zitten. Als je constant aan het friemelen bent omdat je je niet op je gemak voelt, zul je afgeleid en minder oplettend zijn. Probeer een verzoekschrift bij uw leidinggevende in te dienen om u één keer goed te krijgen, maar als u dat niet kunt oplossen, kunt u overwegen er zelf een te kopen. Ga naar een kantoor winkel en probeer alle stoelen uit om er een te vinden die je leuk vindt. Kies niet alleen wat er te koop is of wat lijkt alsof het comfortabel is. Probeer het uit voordat je het koopt!

Koop een kleine ventilator

Kantoorgebouwen met gerecirculeerde lucht kunnen benauwd en muf worden. Bestrijdt dat met een kleine ventilator op je bureau die de lucht circuleert in je werkruimte. Het komt ook van pas als het warm wordt en de luchttemperatuur niet helemaal naar wens is. 

Kies voor groen

Voeg een beetje groen toe aan je werkruimte in de vorm van planten. Dan hebben we het over echte planten. Nep planten zijn namelijk niet zo effectief. Echte planten verbeteren namelijk de luchtkwaliteit. Maar het vrolijkt je ook op en maakt een ruimte uitnodigend. 

De juiste belichting

Is het te licht of niet licht genoeg? Het toevoegen van meer licht aan uw werkgebied wordt eenvoudig bereikt door een bureaulamp toe te voegen. Het donkerder maken kan lastiger zijn als je geen eigen kantoor hebt of niet thuis werkt. Maar het dragen van een bril met blauw filter kan helpen om je ogen meer te ontspannen.