Een leuk hobby project is altijd leuk, maar het is vooral belangrijk dat je op voorhand weet wat hoeveel tijd en geld het gaat kosten. Zo gaan veel mensen tijdens CODID-19 voor een nieuwe hobby, omdat ze nergens meer naar toe kunnen. Het beste kan je dan een hobby kiezen die je thuis kunt uitoefenen en waar je weinig menselijk contact bij hebt.

Een van deze nieuwe hobby’s kan bijvoorbeeld jouw eigen houten meubels maken zijn. Voor houten meubelen is dat gelukkig vrij eenvoudig. De meeste benodigdheden heb je vaak al in de schuur. Zo zijn voor houten meubelen een aantal gereedschappen noodzakelijk. Een zaag, boormachine, hamer en werkbank mogen niet ontbreken. Dit heb je nodig om de bijvoorbeeld de eiken panelen in de juiste maat te zagen en deze aan elkaar te bevestigen.

Leuke houten meubelen om te maken vanuit huis:

  • Tafel
  • Stoelen
  • Wigstoel
  • Tuinsetje
  • Bijzettafel
  • Keukenkastjes
  • Kasten

Voor welk meubel ga je?

Het beste kan je beginnen met een eenvoudig meubel. Door simpel te beginnen leer je de werking van hout beter kennen en weet je hoe je de grotere projecten succesvol kunt uitvoeren. Waar veel mensen mee starten is bijvoorbeeld een tafeltje of een kleine stoel. Deze kosten relatief weinig hout, waardoor ze naast eenvoudig in elkaar te zetten zijn, ook weinig kosten. Door ervaring op te doen met deze projecten zorg je ervoor dat weet hoe je het beste het hout kan bewerken en zorg je ervoor dat je bij eventuele grotere projecten niet dezelfde fouten maakt.

Het vergevorderde werk

Wanneer je wat meer ervaring hebt in het bewerken van hout, dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een eetkamertafel, keukenkastjes of een luxere houten bank te maken. Een leuke uitdaging kan ook zijn om de gehele buiten zithoek zelf te ontwerpen. Hierdoor kan jij je geest de vrijeloop laten en kan je een grotere hoeveelheid hout inkomen. Dat scheelt natuurlijk weer in de kosten en kan je overgebleven hout van het ene project gebruiken voor een ander project. Je kan de eiken panelen dan in één keer inkopen bij een specialist. Een van de lastigere projecten is bijvoorbeeld een kast, deze moet namelijk goed dicht kunnen en dat kan lastig zijn.